16 ilçeden 70 Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi, yasa gereği her ayın ikinci haftası, gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere toplanıyor.
\nBüyükşehir Meclisi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Hukuk Komisyonu ve Denetim Komisyonu’nun düzenledikleri raporlar görüşülürken, 1 yıl içerisinde birbirinden önemli kararlara imza atıldı.
\nMECLİS, 12 AYDA 18 KEZ TOPLANDI
\n1 yıl içerisinde birinci ve ikinci birleşim olmak üzere 18 kez toplanan Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı Meclis Toplantısı’nda 50, Şubat ayında 50, Mart ayında 55, Nisan ayında 65, Mayıs ayında 68, Haziran’da 50, Temmuz’da 59, Ağustos’ta 75, Eylül’de 70, Ekim’de 57, Kasım’da 107 ve Aralık ayında ise 65 gündem maddesi, meclis üyelerince görüşülerek karar bağlandı.
\nAsıl ve ek gündemler olmak üzere 18 kez toplanan meclis, 12 ayda merkez ve 16 ilçeyi ilgilendiren 771 gündem maddesini görüştü.
\nÖNEMLİ KARARLARA İMZA ATILDI
\n2022 yılının ilk meclis toplantısında Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın 8 katlı binalarda meydana gelebilecek vakalara hızlı, etkin, verimli müdahale edebilmesi ve yeni açılacak olan istasyonlardaki ihtiyaç nedeniyle 28 metrelik Hidrolik Merdivenli itfaiye aracı ve 12 Tonluk Su Tankeri aracı alınması talebi oy birliği ile kabul edildi.
\n2022 yılı Şubat ayı meclis toplantısında ise hayvancılığı desteklemek amacıyla hayvancılıkla uğraşanların tahakkuk edecek su faturalarının yüzde 50’sinin ve üniversitelerin lisans, önlisans bölümlerinde örgün öğrenim gören öğrencilerin ikamet ettiği meskenlerin su bedelinin yarısının Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına karar verdi.
\nMecliste, Senegal'de geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı Özel Harekât Şube Müdürü Hayrettin Eren olmak üzere şehitlerimize vefa örneği gösterilerek, uygun olan bir cadde veya sokağa verilmesi talepleri de görüşüldü.
\n2022 yılı meclis gündem maddelerinde kadınların aktif iş gücüne katılımlarını sağlayarak kadın istihdamını artırmaya ve desteklemeye yönelik kararlar da çıkarken, mecliste, gençlere, tarım ve hayvancılığa, turizme, tarihe sahip çıkan, insan ve sağlık odaklı çalışmalara da imza atıldı.